zaterdag 2 maart 2013

hard gewerkt!

Hoi hoi,

Ik heb hard gewerkt de afgelopen weken, zowel "op het werk" als in het oude huis van mijn mama als thuis.

Eerst was ik jarig, net na de Carnaval deze keer. Heel lekker rustig gevierd. Een geweldige "quilt-taart" gemaakt die er niet alleen mooi uitzag maar ook nog eens heel erg lekker was (en heeeeeel veel calorie├źn had... dat dan weer wel.)


Mooi toch? Choco met laagje en dan weer choco en dan fondant... mmmmm 


De vrijdag na mijn verjaardag kwam broer nummer twee uit het verre zwitserse land en hebben we het huis van mama opgeruimd. Broer drie heeft het huis gekocht en die woont er al een hele tijd (hij woonde nog bij mama toen ze twee jaar geleden overleed), maar er lagen nog heel veel spullen van mama.
We hebben ontelbare tassen, schoenen, kleren en make-up weggedaan. Veel weggegooid en naar de kringloop gebracht.
Ik heb een paar dingetjes meegenomen en die spulletjes hebben nu een plekje in mijn huis gekregen.
Aan de ene kant hebben we er (door omstandigheden) te lang mee gewacht, maar aan de andere kant was dat juist goed. Nu was het lang zo emotioneel niet meer als dat ik van te voren gedacht had. Ik weet zeker dat ik veel minder makkelijk afscheid van haar spullen had kunnen nemen als we kort na haar overlijden het huis op hadden geruimd. Nu konden we allemaal vrij "makkelijk" keuzes maken.

Echte schatten hebben we, op een paar hele mooie foto's na, jammer genoeg niet gevonden, maar het was leuk met z'n allen door de rotzooi heen te gaan en herinneringen op te halen. Hard werken, maar met een groot resultaat dus!

Hard gewerkt ook aan de bloggersquilt, en hard gelachen!
Dit is de score van de afgelopen weken:

 Heel hard gelachen dus om het blokje met de ronde vorm. Ik zag dat er meer waren die m in eerste instantie zo gemaakt hebben... LOL

Ik laat m zo denk ik. 't Was ook m'n eigen schuld. Ik zat lekker op de bank, onder een dekentje wat te knippen en toen ik ze had liggen dacht ik al dat er iets niet klopte. Maar ik zat zo lekker en wilde niet opstaan om de computer aan te zetten...dus... Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook heel erg tegen de ronde vorm opzag, maar het hele blok zat echt binnen een uur in elkaar en viel me dus enorm mee!


Hieronder de blokjes tot nu toe min eentje:


Zoals jullie kunnen zien heb ik blok 4 "aangevuld" en dat bevalt goed. Ik vind m mooi zo. Het blokje van week 5 ben ik opnieuw aan het maken omdat de kleuren niet goed bij de rest pasten. Over blokje 2 twijfel ik nog, die vind ik op het randje. 
Blokje 1 heb ik vierkant gemaakt. 

En toen zag ik iets wat me eerder niet opgevallen was.... De blokken zijn, gelukkig, wel even groot, maar geen 15 cm! Ik heb toch iets niet goed gedaan met printen... ai! 
Nu moet ik dus diezelfde "fout" maken bij de rest van de blokken, of deze allemaal opnieuw maken! (en dat ga ik niet doen, want blok 1 vond ik verschrikkelijk moeilijk!)

Het blokje van deze week vind ik ook echt heel erg mooi, hoewel het heel veel kleine driehoekjes zijn! 

Zelf heb ik (foei) nog steeds geen blok ingestuurd. Ik kan niet kiezen, ik vind er een paar heel erg mooi. Ik denk dat ik nog ff wacht tot er meer blokken zijn. Dan kan ik misschien iets kiezen dat er voor mijn gevoel goed in past.... 

Ik vind het wel heel erg leuk om aan dit project mee te doen! Iedere donderdag kan ik niet wachten tot ik het blokje geprint heb! 
Dus ik ga snel aan de boom beginnen en dan lekker even bij jullie op "bezoek" en dan hoop ik jullie snel mijn boom te laten zien!

Fijn weekend, 

Groetjes Plien
4 opmerkingen:

 1. Nou Plien, wat het bij elkaar passen betreft, niks mis met deze blokken. Ze passen prima bij elkaar. Lekker zo laten en dat ze niet allemaal 15 x 15 cm zijn, ook niet erg. Meestal komt het wel goed als je de blokken aan elkaar gaat zetten, beetje "foezelen" hier en daar en niks meer aan de hand. Ik vind je blokje met de ronde vorm zo ook leuk, hoor. Meid, het komt allemaal niet zo nauw met die blokken. Wie weet later in hemelsnaam nog wat nou precies de bedoeling was?

  Fijn weekend,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schitterende taart, zelfgemaakt? Petje af!
  Fijn dat het opruimen van je moeders huis zo is meegevallen, fijn dat jullie niet op stel en sprong moesten opruimen, nu kon je het rustig aan doen en dan wordt het makkelijker (hebben wij ook ervaren).
  Je blokjes zijn prachtig! Wat een grap dat ook jij de Peace Dove 'malle' vleugeltjes gaf, gelukkig ben je in goed gezelschap (al zeg ik het zelf), lekker zo laten!
  Hoe groot worden jouw blokken nu dan? Succes met de levensboom, alweer zo'n heerlijk blok! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi hoi, mijn blokjes worden nu ongeveer 14cm. maar dan echt ongeveer! Geeft op zich niets, alleen ga ik er nu beter opletten... Fijn weekend, Plien

   Verwijderen
 3. Wat zijn je blokken mooi!
  S6 met het volgende blok!

  BeantwoordenVerwijderen