zaterdag 9 maart 2013

verflipt! al klaar voor deze week....

...en nu?

Tuurlijk heb ik het over de bloggersquilt. Wat is het toch leuk om mee te doen met dit project! Alhoewel ik ook al wel tegen een paar dingetjes van mezelf ben aangelopen...

Ik vind het zo leuk om iedere donderdag te kijken welke uitdaging er voor de week op de planning staat! Ik heb deze donderdag zelfs de tablet mee naar bed genomen zodat ik 's ochtend heel snel even kon gluren! Het moet echt niet gekker worden hoor!

Afgelopen week was er de uitdaging van de boom, met ienepieterige stukkies stof! Nou, daar heb ik wel ff op zitten zwoegen hoor! Al die naadjes en kruispuntjes aan de achterkant... maar ik ben tevreden:

 Mooie toch?
Ik ontdekte alleen hetzelfde als Inge. Ik wilde de blokken "op de punt" aan elkaar zetten, maar dat vind ik dat met dit blok weer niet zo mooi... Eens even bedenken hoe ik dat dan op ga lossen.

Verder liep ik ertegenaan dat ik niet weet welke blokken er nog komen. Ik schreef de vorige keer al dat ik blokjes aan het veranderen was omdat ik toch de kleurcombies niet bij elkaar vond passen. Ik moet dus nu vooruit denken.. snappen jullie wat ik bedoel? Ik merk dat ik niet echt duidelijk ben zeg maar LOL

"Normaal" combineer ik vooraf stofjes voor het te maken project. Nu was ik gewoon begonnen met stofjes die ik mooi vind, dus ik bekeek het per blok. Maar vergat daarbij het "grotere geheel", de quilt in totaal dus!
Maar das opgelost hoor!

Hier dan al het blokje van deze week! Al klaar! Een feestje om in elkaar te zetten en wat heb ik "gefussycut" met de ruitjes. Ik wilde perce dat de lijnen de "juiste" kant op zouden lopen en dat is goed gelukt!

Ik vind 'm ook zo mooi om te zien, die twee vormen die in elkaar grijpen... echt een mooie!


Het blokje van week 5 heb ik opnieuw gemaakt in andere stofjes. En deze vind ik beter bij het geheel passen.

Gisteren ben ik weer even in het stofwinkeltje bij ons in het dorp geweest en daar heb ik (tuurlijk) weer twee nieuwe lappies gekocht, blauwe natuurlijk!

Ook heb ik daar een patroon gekocht voor een eventuele communie jurk voor mijn dochtertje. Vandaag ga ik eens kijken of ik deze alvast een keer kan maken van die enorme blauwe lap met bloemetjes van pas. Ons meissie kan niet genoeg jurken hebben!

Fijn weekend allemaal!!

Liefs Plien

5 opmerkingen:

 1. Je blokken zijn een feestje voor het oog.
  De oplossing is vrij simpel, Plien, haal de hoeken van de boom en zet er biezen langs, het boomdeel is 11x11cm (even goed nameten) je maakt dus een strook langs alle kanten van 2 cm (excl. naad) en je boom staat op de punt. Kleine variaties en eigen inbreng mogen best.
  Succes met de jurk voor je dochter!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor je blokken! Gaat super worden, we gaan voor 100 blokken dus voorlopig gaan we nog even door!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Plien, hoe gaat het met je? Vijf weken terug was je zo enthousiast! Ben je in de greep van de griep of heb je het druk met andere bezigheden? Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi naamgenootje... Ik ben er nog! echt wel hoor. Maar ik heb de gewone computer nu maar weinig aan en via de tablet lukt het niet om te reageren.. ik weet niet waarom. Maar ik ben er nog, nog steeds enthousiast en bezig, hoewel de afgelopen weken minder. Blogje volgt asap. Ik loop wel heel erg tegen het maatprobleem aan. Het lukt me niet om twee blokken met dezelfde afmetingen te krijgen! heb me maar even op een ander werkje gestort en tussendoor "doe ik de bloggersquilt" Tot snel! Plien

   Verwijderen
  2. Hoi naamgenootje... Ik ben er nog! echt wel hoor. Maar ik heb de gewone computer nu maar weinig aan en via de tablet lukt het niet om te reageren.. ik weet niet waarom. Maar ik ben er nog, nog steeds enthousiast en bezig, hoewel de afgelopen weken minder. Blogje volgt asap. Ik loop wel heel erg tegen het maatprobleem aan. Het lukt me niet om twee blokken met dezelfde afmetingen te krijgen! heb me maar even op een ander werkje gestort en tussendoor "doe ik de bloggersquilt" Tot snel! Plien

   Verwijderen