zondag 27 januari 2013


 Ik ben helemaal in de ban van de bloggersquilt! Ik vind 'm zo leuk om te maken! En het "dwingt" me om blokjes te maken die ik nog niet eerder aangedurft heb omdat ze er te moeilijk uitzagen...
Blok 3 ging goed, alleen had ik de plank een heel klein  beetje misgeslagen met de lapjes in de vorm van een huisje. Ik vind die heel mooi, ze passen ook kei goed in het blok vind ik. Alleen leende de stof niet heel erg voor patchwork! Hij rafelde namelijk tijdens het naaien weg! Ik heb twee blokjes opnieuw moeten knippen omdat de hoeken al helemaal weg waren (en dan valt het niet mee om die wel vast te willen naaien!) maar met wat beleid en heel veel voorzichtigheid is het gelukkig wel gelukt! Kijk maar:
Mooi he?!

Ik heb blok drie een heel klein beetje veranderd.. moet dadelijk nog even passen op het onderlapje of het past zoals ik wil. Ik heb namelijk bedacht dat ik een torentje van blokken mooier vind en omdat ik de blokjes "op de punt" wil zetten moet ik ff passen of het past... Ik laat het resultaat deze week wel zien. 

Verder heb ik op de naaimachine ook eens wat gedaan. Ik zag bij een heel aantal van jullie zo'n mooi afvalbakje en dat wilde ik natuurlijk ook. Ik weet niet meer hoe, maar via via kwam ik op een engelstalig blog waar iemand stap-voor-stap uitlegde hoe het moest... en het lukte! 

Tatataaadaaa:


Een afvalbakje, met speldenkussen, dat ook aan de verwarming kan hangen ! Ik ben er blij mee! 

Eens zien, wat had ik nog meer te melden.. oja, helaas heb ik niet gewonnen bij de quilthoeve (aaaaaah sielig toch.. ;o) ) maar aan degenen die wel wonnen: gefeliciteerd! 
Om mezelf een heel klein beetje te troosten (en omdat buuv een veer moest hebben voor carnaval ) zijn we gisteren in de auto gesprongen om naar de dichtsbijzijnde iets grotere stoffenwinkel te rijden (klein half uurtje, heel gezellig! ) en daar heb ik (tuurlijk) wat prachtige lapjes uitgezocht: 

Mooie blauwe lapjes voor de bloggersquilt en voor de octoblom!


Nou, ik ga vlug weer verder met blok 4, peinzen over blok 2 en genieten van de zondag. 

Liefs, Plien

5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ik kan niet wachten op de volgende... beraad me ondertussen op wat nu mijn favo blok is.. ik kan niet kiezen...

   Verwijderen
 2. Mooi blokje, en waardeloos is dat he, stof die rafelt als je er alleen al naar kijkt! Soms helpt het om het eerst met stijfselspray te behandelen, ik gebruik die van Birdblocks, de Mary Ellen's Best Press.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik werd er helemaal hopeloos van! Ik had maar een stukje van die blauwe stof, van zo'n 15 bij 15 cm en het paste maar net... en toen rafelden ze weg. Gelukkig lukte het toch! Stijfselspray is wel een goede tip, ik bewaar die voor de volgende keer!

   Verwijderen