maandag 4 februari 2013

't Moet niet gekker worden....

... weer stof gekocht!! Jeetje, nu stop ik hoor.

Vandaag had dochter een studiedag van school en ik had een snipperdag genomen. Heerlijk vanochtend naar de markt geweest, klein half uurtje van ons vandaan. Mijn schoonmoeder haalt daar voor heel weinig altijd zulke leuke lappies... ik denk, dat kan ik ook!
En ik kan het ook LOL

Zie hier de buit:De bovenste kostte, serieus, 1 euro de meter! Ik heb maar direct 5 meter meegenomen en volgens mij veel meer dan 5 meter gekregen. Ik heb er 30 cm voor in mijn blauwe-quiltlapjes-ton afgeknipt, een jurk maat 152 voor mijn dochter en nu heb ik nog zo'n 3 meter over!
Twee strengetjes verlopend blauw, en een nieuw scherp schaartje met beschermkapje.

s Middags ben ik het patroon van de jurk voor kind gaan tekenen, maar dat viel niet mee. Pim, het kattenmonster, dacht dat ik, speciaal voor hem, een nieuw spelletje bedacht had. Eerst bleef ie friemelen met de rol patroonpapier, tot ik 'm maar even in de schuur heb gezet. Ik vind patroon tekenen al niet zo'n jippie-de-pippie werk, en kon een heen en weer springende en krabbelende kater daarbij niet echt waarderen!

Toen riep docherlief me half huilend... mam ik voel me niet zo lekker... ai. Ik denk dat de griep nu toch ook hier heeft toegeslagen. Kindlief ligt nu lekker op de bank, kussentje, theetje, sapje, dekbedje... maar ik zie het minder en minder worden en het snoetje ieder half uur een beetje witter...

Nadat ik haar even vertroeteld en geknuffeld en ingestopt had ben ik de patroondelen op de stof gaan leggen en gaan knippen. Hee dacht Pim, weer een nieuw spelletje.... Ik lag helemaal dubbel! Maar durfde ook niet echt goed te knippen. De hele tijd lag er een neus of een pootje precies op de plek van de schaar... Hij bleef maar duiken en ik hem iedere keer maar netjes terug op de grond zetten... leuk amusement op een vrije middag!

Na een lekker soepje (mam's speciale soep. Met ballen, bloemkool, strikjesmacaroni en reepjes omelet) kind weer ingestopt op de bank. Zelf ff gluren op een heel aantal blogjes. Ik volg altijd iedereen die op het blog van haar in de rechterkolom staat, plus nog een heel aantal meer... ik krijg het alleen niet voor mekaar om al die bloggen ook bij mij in de rechterkolom te zetten. Ga ik me toch eens in verdiepen...

Ondertussen voel ik me ook steeds rilleriger worden... pff ik hoop dat het overwaait. Heb dit jaar, net zoals de 8 jaar hiervoor, heel stoer de griepprik niet gehaald. Ik mag deze wel halen vanwege de hartafwijking en diabetes, maar ik ben heel eigenwijs, heel bang voor naalden (terwijl ik me al jaaaaaren iedere dag spuit) en gewoon heel eigenwijs. Huisarts moppert ieder jaar, maar hij kent me en ik beloof iedere keer dat ik echt wel op tijd aan de bel trek en dan vind ie het zo-zo...  De afgelopen jaren ben ik wel een paar keer flink ziek geweest van een of andere griep, maar ik moet zeggen, ik fiets er altijd goed doorheen. Zorg ook wel extra goed voor mezelf in de wintermaanden, veel vers fruit en frisse lucht enzo..... Eigenwijs is ook wijs zullen we maar zeggen...

Goed, nog even wat anders... blok 5 van de bloggersquilt is ook af:

oneee.....andersom ziet er beter uit....


Nu verder aan de sticherietjes en aan de jurk... en dan met een warme thee vroeg onder de wol!

Groetjes, Plien2 opmerkingen:

 1. Een mooie buit heb je op de markt gescoord! Veel plezier met je mooi lapjes voor een leuke prijs.
  Mooie uitvoering van blok 5 van de bloggersquilt.
  Van harte beterschap voor jullie beidjes, ik hoop dat jullie snel beter worden.

  Een bloglijst toevoegen: klik in de blauwe bovenbalk op Ontwerp - klik op Indeling in de linkerkolom - klik op gadget toevoegen - scroll naar beneden tot je Bloglijst toevoegen ziet deze klik je aan.
  Dan kun je blogs toevoegen, wil je later nog blogs toevoegen zie je bij het onderste blog op je lijst een gereedschapje staan, klik daarop en je kunt blogs toevoegen.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap, wat een mooi blokje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen