zondag 30 oktober 2011

Comp is weer aan... en ik heb wat op te biechten.....

Hallo hallo! De comp is weer terug en kan weer aan! En dan merken we toch wel hoe we dat ding gemist hebben...

Ik heb ook iets op te biechten. Omdat de comp weg was zijn wij ook even weggeweest. "Wij" wil zeggen DH, DD, klein keffertje en ik (zei de gek! ) We zijn lekker een weekje naar het mooie Drente geweest, hiernaartoe: (klik)
Een prachtig park in een schitterende omgeving! Heerlijk geluierd, rondgeslenterd in Giethoorn en natuurlijk bij de hunebedden! (je moet toch een hunebed gezien hebben als je in Drente bent, toch? ) Maar neem maar van mij aan dat dat niet meeviel. We hadden het hunebed-museum snel genoeg gevonden en ook het hunebed wat daar om de hoek lag. Maar toen wilden we er ook nog een "in het wild" zien... en das niet gelukt! Alhoewel... we hebben er twee gezien, vanuit de auto en vanaf een (flink) afstandje. Maar we konden maar niet uitvogelen hoe we daar nu dichterbij konden komen.
Maar niet getreurd, we hebben genoten!

Natuurlijk (!!) hebben we ook nog wat op quiltgebied opgezocht in Drente. Bij ons in Brabant zijn (bij mij in de buurt dan) niet heel veel quiltwinkeltjes te vinden. De dichtst bijzijnde is toch al een 45 minuten rijden. In Drente moesten we tussen het uitstapje en het eten wat tijd doden en toen heb ik, lang leve de I phone van DH, maar even op "quilten" gegoogled. En we kwamen hier uit. Daar troffen we een heel aardige mijnheer die, hoewel we duidelijk zeiden dat we alleen maar kwamen kijken en zeer zeker geen naaimachine zouden kopen, uitgebreid de tijd nam om me een paar machientjes te laten zien.
Ik heb al een naaimachine. Een (lach niet! ) Toyota van 70 euro van de kruidvat (ik hoor jullie wel !). Deze doet het meer niet dan wel en hoewel ik echt wel denk dat dat aan mij ligt, wordt ik er niet vrolijk van. Buiten dat is de machine gewoon te licht voor het echte quiltwerk.
Het meeste doe ik op de hand, en dat zal ik ook wel blijven doen omdat ik dat zo heerlijk vind. Lekker voor de tv. Maar soms zijn er wel dingetjes die veel sneller op het machientje zouden kunnen.

Nou, de meneer heeft me een prachtige Huskvarna laten zien. Om te kwijlen! Echt een droom van een machientje, maar.. mooi prijsje. Vanaf 1100 eurootjes. En je kunt niet een een ander zijn portemonnee kijken, maar in die van ons zit niet zoveel dat ik zo even dat bedrag uit wil geven. Hij liet me ook een heel mooie Bernina zien en toen zag ik nog een andere Huskvarna. deze En ik was helemaal flieft!  *Ü*  Tot over mijn oren!!
Maar... ik had een machientje en ik had er niet echt een nodig en we zaten helemaal in Drente en.... uiteindelijk heb ik 'm (natuurlijk) gekocht. En ze is PRACHTIG! Helemaal super.

Ik kon mijn geluk niet op toen HD ook nog eens een echte quiltwinkel ontdekte die ook nog eens open was. Daar heb ik een paar prachtlapjes gescoord en garen voor de borduurtjes van de LIB. Foto volgt nog.

Tussen alle uitstapjes door heb ik ook nog aan mijn  agendahoes gewerkt. Na heeeeeel wat uurtjes pikken zag het er zo uit:


En van binnen zo:Nog een detailfoto:


Inmiddels heb ik de randjes aan elkaar genaaid en zit de hoes om de agenda! Morgen mag 'ie mee naar het werk... Want helaas. Aan alle mooie dingen komt een eind en dus ook aan de vakantie. Morgen begint het gedoe weer. Gerace om DD op tijd in de klas te krijgen, zelf weer naar het werk... Maar nu ga ik eerst nog effies wat doen! Op mijn nieuwe machientje... of gewoon zo... ik moet de hoes nog wat pimpen en ook de kerststicherietjes liggen te roepen dat ze af moeten....... Gelukkig hebben we een uur extra! 
Tot Morgen!

Liefs Plien1 opmerking:

 1. Zal eens even snel reageren, nou ja snel....... heb het een beetje druk op het moment. Mijn Ikorni quilt top komt ook maar niet af, zucht.... maar vanvond echt de laatste rand, yes!
  Jij hebt een lekkere week achter de rug, zeg en oohhh, wat een mooi machientje. Gaat-tie lekker???
  Zo'n agendahoes is super, maar dat zijn dingen die ik echt niet voor elkaar krijg. Gebrek aan inzicht en geduld.

  Fijne avond straks en tot de volgende keer maar weer!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen