zaterdag 9 maart 2013

verflipt! al klaar voor deze week....

...en nu?

Tuurlijk heb ik het over de bloggersquilt. Wat is het toch leuk om mee te doen met dit project! Alhoewel ik ook al wel tegen een paar dingetjes van mezelf ben aangelopen...

Ik vind het zo leuk om iedere donderdag te kijken welke uitdaging er voor de week op de planning staat! Ik heb deze donderdag zelfs de tablet mee naar bed genomen zodat ik 's ochtend heel snel even kon gluren! Het moet echt niet gekker worden hoor!

Afgelopen week was er de uitdaging van de boom, met ienepieterige stukkies stof! Nou, daar heb ik wel ff op zitten zwoegen hoor! Al die naadjes en kruispuntjes aan de achterkant... maar ik ben tevreden:

 Mooie toch?
Ik ontdekte alleen hetzelfde als Inge. Ik wilde de blokken "op de punt" aan elkaar zetten, maar dat vind ik dat met dit blok weer niet zo mooi... Eens even bedenken hoe ik dat dan op ga lossen.

Verder liep ik ertegenaan dat ik niet weet welke blokken er nog komen. Ik schreef de vorige keer al dat ik blokjes aan het veranderen was omdat ik toch de kleurcombies niet bij elkaar vond passen. Ik moet dus nu vooruit denken.. snappen jullie wat ik bedoel? Ik merk dat ik niet echt duidelijk ben zeg maar LOL

"Normaal" combineer ik vooraf stofjes voor het te maken project. Nu was ik gewoon begonnen met stofjes die ik mooi vind, dus ik bekeek het per blok. Maar vergat daarbij het "grotere geheel", de quilt in totaal dus!
Maar das opgelost hoor!

Hier dan al het blokje van deze week! Al klaar! Een feestje om in elkaar te zetten en wat heb ik "gefussycut" met de ruitjes. Ik wilde perce dat de lijnen de "juiste" kant op zouden lopen en dat is goed gelukt!

Ik vind 'm ook zo mooi om te zien, die twee vormen die in elkaar grijpen... echt een mooie!


Het blokje van week 5 heb ik opnieuw gemaakt in andere stofjes. En deze vind ik beter bij het geheel passen.

Gisteren ben ik weer even in het stofwinkeltje bij ons in het dorp geweest en daar heb ik (tuurlijk) weer twee nieuwe lappies gekocht, blauwe natuurlijk!

Ook heb ik daar een patroon gekocht voor een eventuele communie jurk voor mijn dochtertje. Vandaag ga ik eens kijken of ik deze alvast een keer kan maken van die enorme blauwe lap met bloemetjes van pas. Ons meissie kan niet genoeg jurken hebben!

Fijn weekend allemaal!!

Liefs Plien

zaterdag 2 maart 2013

hard gewerkt!

Hoi hoi,

Ik heb hard gewerkt de afgelopen weken, zowel "op het werk" als in het oude huis van mijn mama als thuis.

Eerst was ik jarig, net na de Carnaval deze keer. Heel lekker rustig gevierd. Een geweldige "quilt-taart" gemaakt die er niet alleen mooi uitzag maar ook nog eens heel erg lekker was (en heeeeeel veel calorieën had... dat dan weer wel.)


Mooi toch? Choco met laagje en dan weer choco en dan fondant... mmmmm 


De vrijdag na mijn verjaardag kwam broer nummer twee uit het verre zwitserse land en hebben we het huis van mama opgeruimd. Broer drie heeft het huis gekocht en die woont er al een hele tijd (hij woonde nog bij mama toen ze twee jaar geleden overleed), maar er lagen nog heel veel spullen van mama.
We hebben ontelbare tassen, schoenen, kleren en make-up weggedaan. Veel weggegooid en naar de kringloop gebracht.
Ik heb een paar dingetjes meegenomen en die spulletjes hebben nu een plekje in mijn huis gekregen.
Aan de ene kant hebben we er (door omstandigheden) te lang mee gewacht, maar aan de andere kant was dat juist goed. Nu was het lang zo emotioneel niet meer als dat ik van te voren gedacht had. Ik weet zeker dat ik veel minder makkelijk afscheid van haar spullen had kunnen nemen als we kort na haar overlijden het huis op hadden geruimd. Nu konden we allemaal vrij "makkelijk" keuzes maken.

Echte schatten hebben we, op een paar hele mooie foto's na, jammer genoeg niet gevonden, maar het was leuk met z'n allen door de rotzooi heen te gaan en herinneringen op te halen. Hard werken, maar met een groot resultaat dus!

Hard gewerkt ook aan de bloggersquilt, en hard gelachen!
Dit is de score van de afgelopen weken:

 Heel hard gelachen dus om het blokje met de ronde vorm. Ik zag dat er meer waren die m in eerste instantie zo gemaakt hebben... LOL

Ik laat m zo denk ik. 't Was ook m'n eigen schuld. Ik zat lekker op de bank, onder een dekentje wat te knippen en toen ik ze had liggen dacht ik al dat er iets niet klopte. Maar ik zat zo lekker en wilde niet opstaan om de computer aan te zetten...dus... Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook heel erg tegen de ronde vorm opzag, maar het hele blok zat echt binnen een uur in elkaar en viel me dus enorm mee!


Hieronder de blokjes tot nu toe min eentje:


Zoals jullie kunnen zien heb ik blok 4 "aangevuld" en dat bevalt goed. Ik vind m mooi zo. Het blokje van week 5 ben ik opnieuw aan het maken omdat de kleuren niet goed bij de rest pasten. Over blokje 2 twijfel ik nog, die vind ik op het randje. 
Blokje 1 heb ik vierkant gemaakt. 

En toen zag ik iets wat me eerder niet opgevallen was.... De blokken zijn, gelukkig, wel even groot, maar geen 15 cm! Ik heb toch iets niet goed gedaan met printen... ai! 
Nu moet ik dus diezelfde "fout" maken bij de rest van de blokken, of deze allemaal opnieuw maken! (en dat ga ik niet doen, want blok 1 vond ik verschrikkelijk moeilijk!)

Het blokje van deze week vind ik ook echt heel erg mooi, hoewel het heel veel kleine driehoekjes zijn! 

Zelf heb ik (foei) nog steeds geen blok ingestuurd. Ik kan niet kiezen, ik vind er een paar heel erg mooi. Ik denk dat ik nog ff wacht tot er meer blokken zijn. Dan kan ik misschien iets kiezen dat er voor mijn gevoel goed in past.... 

Ik vind het wel heel erg leuk om aan dit project mee te doen! Iedere donderdag kan ik niet wachten tot ik het blokje geprint heb! 
Dus ik ga snel aan de boom beginnen en dan lekker even bij jullie op "bezoek" en dan hoop ik jullie snel mijn boom te laten zien!

Fijn weekend, 

Groetjes Plien