dinsdag 12 februari 2013

Alaaf!

Pffff ... we hebben de afgelopen dagen (tussen het werken door) flink carnaval gevierd. Maar vandaag doe ik niet meer mee...

Zaterdagavond ben ik naar Oeteldonk geweest. Doe ik al een paar jaar, samen met een paar meiden. Geweldig genoten!


Niet zo'n scherpe foto... wat later op de avond dan deze:



Geweldige avond gehad. Het is dan in de stad zo gezellig! En druk! Niet normaal, zo druk had ik het nog niet eerder meegemaakt.

Al die verschillende kostuums zijn ook zo leuk om te zien. Iedereen doet erg zijn of haar best om er eens helemaal anders uit te zien. Ik heb altijd al een helehoop voorpret tijdens het omkleden. Ik vind het altijd leuk om onherkenbaar te zijn. Niet dat iemand me kent in Oeteldonk hoor....

Zondag kwam de optocht bij ons door het dorp en zelfs bij ons door de straat. Ideaal! Borreltje in de hand, lekker meehopsen en kletsen en vooral veel "ouwehoeren" en onzin verkopen! Als we heel koud waren vlug efkes naar binnen, even opwarmen en dan weer naar buiten. Ook al zo gezellig. Aansluitend met wat mensen naar de kroeg, kindercarnaval. Pfff was heel blij toen ik 's avonds lekker in mijn bedje lag hoor, willen jullie dat geloven!

's Maandags hoppetop naar het werk, fris en fruitig een hele dag op kantoor.... maar goed dat het koffieapparaat vol met koffie zat !

Maandagvond wilde ik even een ideetje uitwerken dat ik op het werk kreeg.
Van de Sint hebben we, nee eigenlijk heeft manlief, een tv gekregen. Het was een hele verrassing, alleen mannetje was iets minder verbaast. "Deze heb ik toch gevraagd" zei hij heel onschuldig....
Bij tv hoorde een Samsung tablet. Gaaf dingetje... deze week kwam 'ie eindelijk binnen.
En omdat ik het heel jammer zou vinden als de tablet zou beschadigen moest er een hoesje komen.
En dat hoesje is er!




 Helemaal goed en dat in iets minder dan anderhalf uur! Voorzien van stevige kartonnen ruggen, een gequilt bovenkantje en schermomlijsting! Goed hè? Ik ben er echt trots op. Helemaal zelf verzonnen, maar sterker nog, een van de eerste keren dat een idee dat ik heb ook goed uit te werken is...
Oja, ik moet wel eerlijk zeggen dat het stofje niet uit hele kleine vierkantjes bestaan.. LOL


En dan is blokje 6 ook af, de vlinder. En ook hier moet ik eerlijk zijn... eigenwijs is niet altijd wijs. Ik kreeg mijn applicaties nooit zo mooi strak. Ik zag wel eens zo'n baltimore quilt en vroeg me dan altijd af hoe ze dat toch deden. Niet dat het appliceren bij mij zo'n puinhoop werd, maar toch... ik miste altijd iets.
Nou... op de kersverse nieuwe tab maar eens bij youtube wat flimpjes opgezocht en tatataaaa... een strakke vlinder!


Ik frutte altijd een heel eind weg met lijm en papierkes en zo... Deze keer heb ik het papierke laten zitten en dan geappliceerd. Dan aan  de achterkant stof wegknippen ( deed ik nooit! ) en dan pas papierke eruit.
Nou... dat werkt veel beter!
Op zoek naar freezerpapier dus!

Iedereen die nog wat gaat carnavallen: veel plezier ermee en Alaaf, Alaaf, Alaaf!!!

Groetjes, Plien

woensdag 6 februari 2013

mooie jurk voor mooi kind

Ach en wee... ons arme meissie werd afgelopen maandag op haar vrije dag al wat beroerder en zieker en dinsdag moest ze er echt aan geloven. Ziek.

Ik had eigenlijk een vergadering staan, maar dank zij een begripvolle baas kon ik die afzeggen en ben ik ook lekker thuis gebleven. Dochter geinstaleerd op de bank, dekbedje erbij, kopje thee... jullie kennen het wel, een vertroeteldagje.
Ondertussen kon ik mooi beginnen aan haar jurk.

En die is af! Tatattataaaa:


Mooi toch? En ze wil m morgen natuurlijk meteen aan naar school! 

Groetjes Plien

maandag 4 februari 2013

't Moet niet gekker worden....

... weer stof gekocht!! Jeetje, nu stop ik hoor.

Vandaag had dochter een studiedag van school en ik had een snipperdag genomen. Heerlijk vanochtend naar de markt geweest, klein half uurtje van ons vandaan. Mijn schoonmoeder haalt daar voor heel weinig altijd zulke leuke lappies... ik denk, dat kan ik ook!
En ik kan het ook LOL

Zie hier de buit:



De bovenste kostte, serieus, 1 euro de meter! Ik heb maar direct 5 meter meegenomen en volgens mij veel meer dan 5 meter gekregen. Ik heb er 30 cm voor in mijn blauwe-quiltlapjes-ton afgeknipt, een jurk maat 152 voor mijn dochter en nu heb ik nog zo'n 3 meter over!
Twee strengetjes verlopend blauw, en een nieuw scherp schaartje met beschermkapje.

s Middags ben ik het patroon van de jurk voor kind gaan tekenen, maar dat viel niet mee. Pim, het kattenmonster, dacht dat ik, speciaal voor hem, een nieuw spelletje bedacht had. Eerst bleef ie friemelen met de rol patroonpapier, tot ik 'm maar even in de schuur heb gezet. Ik vind patroon tekenen al niet zo'n jippie-de-pippie werk, en kon een heen en weer springende en krabbelende kater daarbij niet echt waarderen!

Toen riep docherlief me half huilend... mam ik voel me niet zo lekker... ai. Ik denk dat de griep nu toch ook hier heeft toegeslagen. Kindlief ligt nu lekker op de bank, kussentje, theetje, sapje, dekbedje... maar ik zie het minder en minder worden en het snoetje ieder half uur een beetje witter...

Nadat ik haar even vertroeteld en geknuffeld en ingestopt had ben ik de patroondelen op de stof gaan leggen en gaan knippen. Hee dacht Pim, weer een nieuw spelletje.... Ik lag helemaal dubbel! Maar durfde ook niet echt goed te knippen. De hele tijd lag er een neus of een pootje precies op de plek van de schaar... Hij bleef maar duiken en ik hem iedere keer maar netjes terug op de grond zetten... leuk amusement op een vrije middag!

Na een lekker soepje (mam's speciale soep. Met ballen, bloemkool, strikjesmacaroni en reepjes omelet) kind weer ingestopt op de bank. Zelf ff gluren op een heel aantal blogjes. Ik volg altijd iedereen die op het blog van haar in de rechterkolom staat, plus nog een heel aantal meer... ik krijg het alleen niet voor mekaar om al die bloggen ook bij mij in de rechterkolom te zetten. Ga ik me toch eens in verdiepen...

Ondertussen voel ik me ook steeds rilleriger worden... pff ik hoop dat het overwaait. Heb dit jaar, net zoals de 8 jaar hiervoor, heel stoer de griepprik niet gehaald. Ik mag deze wel halen vanwege de hartafwijking en diabetes, maar ik ben heel eigenwijs, heel bang voor naalden (terwijl ik me al jaaaaaren iedere dag spuit) en gewoon heel eigenwijs. Huisarts moppert ieder jaar, maar hij kent me en ik beloof iedere keer dat ik echt wel op tijd aan de bel trek en dan vind ie het zo-zo...  De afgelopen jaren ben ik wel een paar keer flink ziek geweest van een of andere griep, maar ik moet zeggen, ik fiets er altijd goed doorheen. Zorg ook wel extra goed voor mezelf in de wintermaanden, veel vers fruit en frisse lucht enzo..... Eigenwijs is ook wijs zullen we maar zeggen...

Goed, nog even wat anders... blok 5 van de bloggersquilt is ook af:

oneee.....andersom ziet er beter uit....


Nu verder aan de sticherietjes en aan de jurk... en dan met een warme thee vroeg onder de wol!

Groetjes, Plien



vrijdag 1 februari 2013

tip

Bij de kruidvat verkopen ze voor 7.95 een pakketje lieve stofjes, 100% katoen, 5x 46x55 cm... geen geld!

Foto volgt morgen, als m'n 5de blok af is ;o)

Liefs, Plien