woensdag 30 januari 2013

Blokje twee poging twee en foei foei....

Hallo hallo,

Na wat gepeins en gepas enzo toch maar een nieuw blokje twee gemaakt.
Bij mij was het eerste blokje twee ook geen 15 cm en ik was ook niet helemaal tevreden over de kleuren, dus uiteindelijk was de beslissing toch wel heel snel genomen hoor.
Dus.. zoek de verschillen:


Grappig toch dat de keuze van stof zoveel invloed heeft op een blok. Ik persoonlijk vind de tweede (de bovenste) mooier van kleur... 


En ik kon het niet laten. Ben gisteren weer naar de iets grotere stoffenzaak gereden en op de terugweg ben ik bij de iets kleinere bij ons in het dorp gestopt... onderstaande foto: de buit van gisteren!


Nu eens niet alleen blauwe lapjes, de twee bovenste zijn voorzien van paarse blommetjes... en die had ik nog niet *Ü* Goed excuus toch? 
Het borduurgaren is blauw verlopend van licht naar donker. Ik gebruik die voor enkele sticherietjes van de LIB. Niet dat ik de LIB aan het maken ben, maar ik gebruik de sticherietjes in de octablom van de Quilt en Zo van 2011, ipv de letters.

Nou, vanavond komt de kapper, mijn grijze haren verstoppen onder wat verf en om me weer een kort koppie aan te meten. Ik wil eigenlijk heel graag heel lang haar, maar pfff als het wat langer is hangt t ook maar te hangen en daar wordt ik niet vrolijk van. Bovendien steek ik ze bijna altijd op, dus ach... Ik laat wel weten wat het wordt. 

Groetjes, Plien

zondag 27 januari 2013


 Ik ben helemaal in de ban van de bloggersquilt! Ik vind 'm zo leuk om te maken! En het "dwingt" me om blokjes te maken die ik nog niet eerder aangedurft heb omdat ze er te moeilijk uitzagen...
Blok 3 ging goed, alleen had ik de plank een heel klein  beetje misgeslagen met de lapjes in de vorm van een huisje. Ik vind die heel mooi, ze passen ook kei goed in het blok vind ik. Alleen leende de stof niet heel erg voor patchwork! Hij rafelde namelijk tijdens het naaien weg! Ik heb twee blokjes opnieuw moeten knippen omdat de hoeken al helemaal weg waren (en dan valt het niet mee om die wel vast te willen naaien!) maar met wat beleid en heel veel voorzichtigheid is het gelukkig wel gelukt! Kijk maar:




Mooi he?!

Ik heb blok drie een heel klein beetje veranderd.. moet dadelijk nog even passen op het onderlapje of het past zoals ik wil. Ik heb namelijk bedacht dat ik een torentje van blokken mooier vind en omdat ik de blokjes "op de punt" wil zetten moet ik ff passen of het past... Ik laat het resultaat deze week wel zien. 

Verder heb ik op de naaimachine ook eens wat gedaan. Ik zag bij een heel aantal van jullie zo'n mooi afvalbakje en dat wilde ik natuurlijk ook. Ik weet niet meer hoe, maar via via kwam ik op een engelstalig blog waar iemand stap-voor-stap uitlegde hoe het moest... en het lukte! 

Tatataaadaaa:


Een afvalbakje, met speldenkussen, dat ook aan de verwarming kan hangen ! Ik ben er blij mee! 

Eens zien, wat had ik nog meer te melden.. oja, helaas heb ik niet gewonnen bij de quilthoeve (aaaaaah sielig toch.. ;o) ) maar aan degenen die wel wonnen: gefeliciteerd! 
Om mezelf een heel klein beetje te troosten (en omdat buuv een veer moest hebben voor carnaval ) zijn we gisteren in de auto gesprongen om naar de dichtsbijzijnde iets grotere stoffenwinkel te rijden (klein half uurtje, heel gezellig! ) en daar heb ik (tuurlijk) wat prachtige lapjes uitgezocht: 

Mooie blauwe lapjes voor de bloggersquilt en voor de octoblom!


Nou, ik ga vlug weer verder met blok 4, peinzen over blok 2 en genieten van de zondag. 

Liefs, Plien

zondag 20 januari 2013

zondag...

....heerlijke zondag.

Sinds een klein half uurtje sneeuwt het hier lichtjes, maar broerlief belde net dat het bij hem in het zuiden met bakken naar beneden komt. Nu wonen wij ook vrij zuidelijk, dus ik verwacht ook wel wat hier.

Ik vind het echt wel mooi hoor, sneeuw. Durf zelf echt wel te rijden, hoewel ik de wegen in ons dorp wel uitzoek, niet overal wordt gestrooid. Ik woon gelukkig tegenover de brandweerkazerne, en vanuit daar vertrekken ook de strooiwagens, dus bij ons is de weg wel altijd gestrooid.
Ik vind het er zo mooi uitzien en deze keer blijft de sneeuw ook mooi. Wordt het niet direct zo'n zompige, kledderige bedoeling.
Zelfs de kou kan ik hebben, lekker dik vest, quilt over me heen op de bank. Verwarming aan en thee en handwerkje... en wie doet me wat!

Ben dus al flink gevorderd met de bloggersquilt. Het gaat gesmeerd! Tweede blok is klaar en derde gaat goed. Kijk zelf maar:



Manlief was gister voor de derde avond drummen bij de Bonte Avond dus ik zat lekker op de bank meters te maken. Filmpje aan, chipsje erbij, kat op de stoel langs me:



Genoten heb ik! En lekker opgeschoten. 

Maareh.... wie maakt er nog meer de bloggersquilt? Ik zie bij Inge dat ze eraan bezig is (prachtige blokjes Inge!! ) en natuurlijk bij de bedenkster, maar wie doet er nog meer mee?? 

Oja, nog even de give away waar heel blogland over praat:





Tuurlijk doe ik ook mee.... 30 meter stof... wie wordt daar niet heel erg mee-doenerig van! Prachtige pakketjes waar ik in mijn hoofd al prachtige quilts in zie.. Vind ze allemaal mooi, kan niet eens kiezen. Maar ik doe mee. twee keer zelfs! Kijk hier maar eens en maak ook een kans!

Nu snel verder aan het derde blokje!!

Fijne zondag iedereen!

Liefs, Plien


woensdag 16 januari 2013

flink gezwoegd maar tis gelukt!

Sjonge sjonge... hij zit in elkaar. Het eerste blok  van de bloggersquilt die ik via haar bij haar ontdekte en waaraan ik geen weerstand kon (en wilde) bieden.

In mijn vorige berichtje meldde ik dat het niet lukte. Ik had echt al meerdere manieren geprobeerd maar ik kreeg t niet mooi.
Uiteindelijk via vriendin toch het patroon nog maar eens geprint en met frisse moed weer aan de slag. En na wat knippen lag er na een paar uur al een aardig begin, kijk maar:



Nog wat uurtjes later leek het echt al ergens op, en nu, net een uurtje geleden, heb ik de laatste steekjes gezet en heb ik het blokje gestreken. En ik vind m goed gelukt! 
Dit was mijn eerste blokje met ronde naden, ik ben er nog niet eerder aan durven beginnen. Ik vond de puntjes ook een hele uitdaging, want ik wil die dan ook helemaal goed hebben... ben niet snel tevreden. 
Maar met dit blokje kan ik wel wat!. Ik heb de laatste stukjes (om 'm 4kant te maken) er nog niet aangezet omdat ik nog niet de juiste stof daarvoor in huis heb, maar het rondje is oké! 


En na een heerlijk bordje eigengemaakte snert:


kan ik alweer verder met het tweede blokje, dat er gelukkig ietswat makkelijker uitziet... :


Iedereen veel quiltplezier, ik vind het heerlijk met dit weer! gordijntje omhoog, verwarming aan en maar patchen! 

Liefs Plien

zaterdag 5 januari 2013

Hellup!

Hellup!! een noodkreet van Plien!

Pfffff. ik loop helemaal vast!

Hebben jullie bij haar al het idee voor dit jaar gezien? Iedere blogger die meedoet stuurt haar (of zijn) favoriete blok in. Afmeting 15 bij 15 cm en dan publiceert zij iedere donderdag een nieuw blok.

Afgelopen donderdag stond daar het eerste blok en ik was direct om. Deze uitdaging wil ik pèrcé aangaan. De huisjes vorig jaar waren helaas bij mij niet succesvol, zeker ook door de omstandigheden. Maar 1x per week een blok, dat moet lukken!

Alleen... het lukt me niet! Het is een mariners compass (schrijf ik dat goed??). Die wilde ik zoiezo al een hele tijd proberen. Ik kan thuis niet printen, dus ik ben zelf gaan tekenen met een lineaal, geo-driehoek en een passer en het patroon is niet het probleem. Ik krijg het %&*%^)*& ding niet in elkaar!
Wat ik ook probeer! Ik ben nu al drie keer opnieuw begonnen. Ik heb het hele patroon zelfs overgenomen op een stukje dun linnen en ik denk, dan naai ik daar net zoals bij de log cabin gewoon stukjes stof op. Maar ook dat lukt niet!

Hellup dus!!

Hoe pakken jullie dat blok nu aan? Hebben jullie tips voor me??

HELLUP!!!!

Plien


Oja, volgens mij mag het volgens de etikette tot en met 6 januari... Voor allemaal een heel goed, gezond en gelukkig 2013