dinsdag 27 december 2011

dilemma's

Ai ai ai... wat zorgen de huisjes voor een hoop dilemma's! Bij jullie ook?

Ik ben nu met de eerste bezig, gewoon om te proberen of het te doen is, een huis per avond. En ik denk het wel. Als ik dan tenminste het dubben over welke stofjes ik zal nemen en het aftekenen en knippen niet meetel...

Ik wil eigenlijk een overwegend blauwe huisjesquilt. Simpelweg omdat ik a) nog geen blauwe quilt heb en b) blauw mijn absolute lievelingskleur is. Niet zo moeilijk zou je denken. Ik heb heel veel blauwe stofjes. Ik heb bedacht dat ik de lucht roomwit ga maken en dus zou ik kunnen beginnen....

Nou niet dus.

Want wat doe ik met de sashings? En de hoekpuntjes (die worden rood overigens...) ? En zou heel misschien een "echte" scrapquilt met allerlei kleurtjes dan toch leuker zijn? Of toch blauw met af en toen een ander huisje ertussen?

Dilemma's.... keuzes.... ik denk nog lekker even verder!

En nu snel terug naar het dak!

Liefs, Plien

zaterdag 17 december 2011

zomaar een foto


Gisteren was ik wat aan het "bladeren" in mijn mapjes met foto's, op zoek naar een mooie van mam voor op de kast. Soms moest ik een traantje wegpinken en soms zat ik te giechelen... heerlijk om zo weer een beelden van vroeger terug te zien. Ik genoot ervan.

En toen ineens zag ik deze:

Ik maakte deze afgelopen jaar voor mijn buuv. Mijn buuv en ik spraken elkaar niet zo vaak. Allebei werk, allebei kids... druk druk druk. Maar als we elkaar dan tegen het lijf liepen gebeurde het eigenlijk altijd dat we dan eindigden met thee.
Ongeveer twee jaar geleden, misschien iets langer, bleef buuv met kids alleen achter.  Sinds die tijd spraken we elkaar veel vaker. "Effies een bakkie doen" liep uit op líters thee en úren kletsen, lachen, ervaringen uitwisselen .... Helaas moest buuv eind vorig jaar haar huis te koop zetten. En hoewel de huizen soms maaaanden in de verkoop staan zonder dat er ook maar iemand komt kijken, was het huis van buuv binnen drie maanden verkocht en moest ze weg...  :o(

Om haar te bedanken voor alles wat ze voor me gedaan heeft en voor alle liters thee maakte ik deze quilt voor haar. En ook een beetje omdat ik hoopte dat we, hoewel ze niet meer mijn echte buuv is, ze nog steeds buuv blijft! Of haar nieuwe hutje in dit of in een ander dorp zou komen te staan. En omdat er altijd tijd voor thee is! Hier, daar, overal!


Het hangt inmiddels in haar nieuwe hutje en ook daar hebben we inmiddels alweer liters thee gedronken (en zeker weten dat er nog vele liters gaan volgen)
Thx lieve buuv... voor alle thee! (en omdat je me door hebt LOL)

Liefs Plien

donderdag 15 december 2011

Ze zijn af !!

De knikkerzakjes! Helemaal af, alle 27! En precies op tijd, want vandaag had ik in mijn mailbox HET patroontje! Ooooo wat een feest!

Nu moet en zal ik eerst nog even het kerstquiltje en een quiltje voor iemand die ik wil bedanken afmaken en dan is het bijna 1 januari en kunnen we beginnen! Ai.. ik heb er zo veel zin in. Ik vind het zo'n leuk idee dat we met zovelen een en dezelfde quilt gaan maken. En omdat we allemaal anders zijn wordt diezelfde quilt bij iedereen anders... spannend! Dat vindt ik het. Spannend gewoon!

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik heb al ontelbare stofjes in de hand gehad en iedere keer wordt het "ja"-stapeltje hoger. En iedere keer moet ik weer mijn mand pakken (waar nu geen knikkerzakjes en bolletjes wol in liggen maar echte heuse quiltlapjes) en even aaien en ruiken en langs elkaar leggen. Ik heb vandaag op het werk (foei foei) het patroontje geprint en tuurlijk vergeten mee te nemen... maar de paternoplaat ligt klaar!
Morgen ga ik vast wat lapjes knippen en dan ga ik me echt beheersen en pas op 1 januari het eerste huisje maken.

Wat doen jullie? Ook lapjes zoeken? Vast wat knippen? of....

Liefs Plien

dinsdag 13 december 2011

nog maar een paar dagen...

...en dan kunnen we beginnen!

Oooh ik heb er echt heel veel zin in. Waarin?? In de huisjes natuurlijk!! Dit is voor het eerst dat ik aan zoiets mee ga doen. De klosjes heb ik laten gaan, de vingerhoedjes ook, maar aan de huisjes kan ik echt geen weerstand bieden.

Ik heb bedacht dat ik er echt iedere dag een ga maken. Al moet het nog midden in de nacht of heel vroeg in de ochtend. Ik ga iedere dag een huisje maken. En dan ga ik ze voorzien van de datum. En waarschijnlijk ook nog eens in de goede volgorde aan elkaar maken. Ik denk van onder naar boven. En misschien dan wel speciale datums een speciaal huisje... verjaardagen van belangrijke mensen of zo. Of die huisjes van stofjes die me aan hen doen denken.. ik weet nog niet precies, maar ik geef er wel een draai aan!

Nog maar een paar dagen...

Oooh ik kan niet wachten!

Liefs, Plien

zaterdag 10 december 2011

weekend... vol knikkerzakjes!

Ai ai, is dat wat! Ik borrel helemaal van begin-kriebels voor de huisjesquilt en ik wil heel erg graag de twee (!) kerstquiltjes afmaken... maaaaar... eerst MOETEN die knikkerzakjes af en de deur uit! Ik heb beloofd dat ik ze aanstaande woensdagavond bij de ontvanger inlever, dus... ik moet er nu nog 4 en pfffff ik ben ze beu!
Helemaal niet eigenlijk, maar het is meer dat ik ze beu ben omdat ze nu moeten. De afgelopen twee maanden heb ik iedere keer als ik er zin in had een of twee gehaakt. En als ik er geen zin in had, deed ik iets anders. Maar nu moet ik echt knikkerzakken haken en dan heb ik er (natuurlijk) geen zin in!

Nog even doorbikkelen en dan zijn ze klaar!

Vandaag heb ik geprobeerd de kerst-kaart-houder-quilt (iedere keer wordt de naam langer LOL) af te maken. Ik ben afgelopen donderdag begonnen, maar dat was geen goede dag. Er kwam werkelijk niets zinnigs uit mijn vingers, ik bleef maar naadjes uithalen en de naaimachine uitzetten (en weer aanzetten... dat dan weer wel ;o))
Afgelopen donderdag was het een jaar geleden dat mijn mama overleed... ik zag van te voren erg tegen deze dag op. Ik had ook speciaal vrij genomen en eigenlijk had ik bedacht dat ik naar de kust zou rijden. Maar met die storm leek dat me niet zo'n heel goed plan... ik ben lekker thuis op de bank blijven hangen. Het is me "meegevallen", als je dat zo kunt noemen.
Weet je wat het is? Ik was niet méér verdrietig. (ook niet minder...) Ik heb wel teruggedacht aan de dag een jaar geleden. Ik heb een kaars bij mam aangestoken en een stokje wierrook gebrand (was DH heel erg blij mee... niet dus! ) en aan mam gedacht.
Pff een jaar al voorbij....

Ik houd erg veel van de zee, daarom had ik vooraf eigenlijk ook bedacht dat ik daar naar toe wilde. Ik wordt heel rustig van de zee, ik weet niet goed wat dat is. Mijn favoriete plekjes zijn Zoutelande, Oostkappelle, Domburg, zo die hoek. Ik kan daar uren tegen een duin aan hangen en naar de golven kijken, het liefst in rustige (dus koudere) tijden. Heerlijk.
Ooit vond ik daar in een klein winkeltje een heel mooie kaart met daarop een heel mooi gedicht. Ik moest zo huilen toen ik het las. Ik heb de kaart mooi ingelijst en bij mama neergezet.

Ik voel de zee
ik voel de wind
Het doet vandaag
iets minder zeer
Het missen 
wordt niet minder
maar steeds 
een beetje meer

Zoooo mooi, zo waar... 

Liefs Plien

Oja, het gedicht is van Challa

woensdag 7 december 2011

huisjes en give away.

Tja, ook ik ben helemaal om en heb me (natuurlijk!) aangemeld voor de huisjes van 2012. Ik ben stiekum al wat stofjes uit aan het zoeken en klaar aan het leggen en aan het fantaseren over hoe en wat. Ik ben nog niet eerder zo'n uitdaging aangegaan, maar ik ben benieuwd!
Ik ben alleen al weer een avond of twee aan het puzzelen hoe ik de foto van de huisjes in mijn blog krijg... het lukt me maar niet! Heb zojuist een noodkreet bij Inge achter gelaten.... HELLUP!!

En over Inge gesproken.... Zij geeft mooie dingen weg! Even vlug gaan kijken want het is zeer zeker de moeite waard. Prachtige patroontjes...oooohhh...

Hier stormt het inmiddels behoorlijk! Jeetje... wat een wind. Af en toe wordt het helemaal donker, zo donker dat de lamp aan moet.
Geeft niets... heerlijk handwerkweer! Mijn dochtertje zit lekker tegenover me te spelen met de kadootjes van de sint en ik ben op mijn mooie machientje een kerst-kaart-ophang-quilt aan het maken die ik gezien heb bij Anja (blog van 1 december).
Momenten van genieten dus....

Liefs Plien